woensdag 12 september 2007

Ben X


Drama
90 minuten
geregisseerd door Nic Balthazar
met Greg Timmermans, Laura Verlinden en Marijke Pinoy

Ben is licht autistisch en daardoor ook een makkelijke prooi voor pesterijen op school. Gesteund door zijn mystery girl op het internet onderneemt hij actie.

Vanaf 26 september 2007 in de bioscoop !

Het verhaal:

Ben is anders. Zijn leven zit vol vreemde rituelen. Hij lijkt te leven in een eigen universum, dat zich voor meer dan de helft afspeelt in de wereld van online computergames, internetcommunities en chatboxes. Hij spreekt over het syndroom dat hem gevangen houdt.

In de echte, harde wereld van het laatste jaar op de technische school is het leven voor hem een dagelijkse hel. Vooral Bogaert en Desmet, twee kwelduivels, maken hem het leven bijna letterlijk onmogelijk. Op een dag loopt een zoveelste pesterij uit de hand.

Bens internet-vriendin Scarlite , waarmee hij al heel lang samen speelt in een online game, voelt zijn wanhoop en dringt er op aan elkaar nu eindelijk eens in het echt te zien. Zaterdag aan het station. 10u26. In zijn verbeelding is ze nu al bij hem.

De volgende dag is zaterdag. Zullen Bogaert en Desmet er ook staan? Zal Scarlite echt komen? En hoe kunnen ze contact maken?

Een verrassende ontmoeting vindt plaats. Scarlite spoort Ben aan om een creatieve manier te vinden om wraak te nemen op dit leven. Alles wat hij kan in zijn game moet hij toch ook in het echt kunnen…

Geen opmerkingen: